Op deze pagina vindt u een aantal tips en adviezen met betrekking tot het lenen van geld. Zo besteden we aandacht aan waar u op moet letten bij het lenen van geld en wat u kunt wanneer u toch in de problemen komt.

Maar onze gouden tip blijft! Vraag meerdere offertes aan, zodat u zelf de beste lening voor uw specifieke situatie kunt bepalen. U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen, zodat u op uw gemak nog eens alle voor-en nadelen op een rijtje kunt zetten. Klik hier en vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan!

  1. Leent u niet teveel

   Dit lijkt simpel, echter als dat zo was, zou het ontstaan van schulden niet zo’n probleem zijn…

   Lenen kan gezien worden als een vorm van “sparen achteraf”. Ga daarom vooraf na, of er naast de bestaande financiële verplichtingen voldoende geld overschiet om de rente en aflossing van de lening te voldoen.

   Wees niet al te optimistisch bij uw inschattingen, en hou rekening met onverwachte uitgaven. Voorziet u problemen, overweeg dan om geen geld te lenen maar in plaats daarvan de aankoop voorlopig uit te stellen.

   (Dit is natuurlijk vooral van toepassing op niet-essentiële zaken als het nieuwste elektronische gadget, en minder op de aanschaf van een nieuwe wasmachine als de oude het heeft begeven…)

  2. Leen niet te duur

   Zoals u ongetwijfeld wel weet, kan de ene leenvorm stukken voordeliger zijn dan de andere.

   Er bestaan echter ook verschillen tussen verschillende aanbieders van krediet (de “geldschieters”), en het kan daarom zeer de moeite waard zijn om bij meerdere kredietverschaffers een offerte aan te vragen. Ziet u ook de laatste tip

   Let daarbij vooral op de effectieve rente: die laat namelijk zien wat de totale kosten van de lening zijn, inclusief eventuele afsluitkosten e.d.

   Kredietverstrekkers zijn verplicht om de effectieve rente van hun leningen aan te geven.

  3. Grijp tijdig in bij problemen

   Mocht het toch blijken dat het aflossen van de lening toch lastiger is dan u had gedacht, wacht dan niet totdat de problemen onoplosbaar zijn geworden, maar reageer zo snel mogelijk.

   Wellicht is het mogelijk om elders in het budget geld vrij te maken zodat de aflossing van uw lening (en uw kredietstatus!) niet in gevaar komt; denk aan het tijdelijk niet of minder gebruiken van de mobiele telefoon, of het wat later vervangen van bijvoorbeeld kleding die uit de mode is, maar nog niet versleten.

   Neem ook tijdig contact op met de kredietverstrekker: wellicht kunt u een regeling treffen. (Bedenk dat het voor beide partijen beter is om tijdig in te grijpen!)

   Is sprake van ernstige problemen, kijk dan tijdig naar de mogelijkheiden van schuldbemiddeling of -sanering. Hoe langer u wacht, hoe hoger de schulden en de problemen zullen oplopen!

  4. Vraag meerdere offertes aan

   Vraag altijd een aantal offertes aan bij aanbieders, zodat u zelf kunt bepalen waar u het goekdoopste kunt lenen, tegen de voorwaarden die het beste passen bij uw specifieke wensen. U kunt via ons gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen bij de verschillende kredietverstrekkers. Klikt u hier voor het vrijblijvend aanvragen van gratis offertes!