Geld lenen doen of niet?

Stel jezelf eens voor, je hebt de keuze om geld te gaan lenen, maar je hoeft het niet perse te doen zou je het dan niet of wel doen? Je kunt er eens goed over na gaan denken want geld lenen kost natuurlijk ook een hoop geld. Er zijn verschillende manieren om geld te gaan lenen:

Waar zou je graag geld willen lenen? Als je de voordelen en de nadelen kent is het wellicht wat eenvoudiger om een keuze te maken. Als je online geld gaat lenen kun je de voorwaarden online zien, je kunt de polis online afsluiten en het geld wordt vaak direct op de rekening gestort. Je kunt dus online akkoord gaan met de voorwaarden. Dit is natuurlijk een eenvoudige manier van snel geld kunnen lenen, vaak wordt er bij online geld lenen ook gesproken over een mini lening. Dit is een mini krediet waar je dus geld mee kunt lenen. Het gaat vaak over ongeveer 750 euro of minder. Dat bedrag kan dan meteen op je rekening worden gestort, maar je moet het ook snel terugbetalen. Vaak moet het binnen een maand binnen zijn en moet je ook nog eens flinke rente betalen. Dit is voornamelijk voor mensen die snel geld nodig hebben, bijvoorbeeld om rekeningen te betalen zodat de deurwaarder nog niet aan de deur komt. Het is wel zo dat het geld op tijd gestort moet zijn want anders kun je een flinke boete krijgen als je online hebt gekozen voor een mini lening.

Geld lenen kan ook bij vrienden, het voordeel hiervan is dat je geen rente hoeft te betalen. Je kunt namelijk samen een oplossing zoeken wanneer je het geld terug moet betalen. Je zou kunnen denken aan een maand, of iedere week een beetje, zo hebben je vrienden er niet teveel last van en je bent zelf mee geholpen. Je kunt dan zelf de keuze maken om je vrienden wat extra te geven omdat zij je geld gaan lenen, maar dat is natuurlijk aan jezelf. Zorg er wel voor dat het geld lenen niet ten koste gaat van de vriendschap en maak afspraken die je ook waar kunt maken.

Je kunt ook geld lenen bij de bank, maar dan moet je op gesprek komen, papieren tekenen en is het een stuk lastiger dan online. Daarom kiezen veel mensen er voor om online geld te gaan lenen, ze kunnen het doen wanneer het hen uit komt en deze kunnen eenvoudiger de hoogte van de rente vergelijken. Daarom is het goed om zelf te bekijken welke online geld leen manier het beste bij jou past. Zorg dat het niet teveel geld gaat kosten.