Geld lenen met een uitkering is dat verstandig

Geld lenen met een uitkering verstandig?

Als je een uitkering hebt kan het zijn dat je geld nodig hebt voor bijvoorbeeld de feestdagen, of de wasmachine is kapot of de auto moet een beurt krijgen. Dit zijn kosten waar je niet iedere maand op gaat rekenen en dit kan meestal ook niet. Je kunt misschien met de uitkering maar net rondkomen en dan is het belangrijk dat je ook gaat kijken hoe je nu met deze situatie om zou kunnen gaan. Er zit maar een ding op en dat is dat je gaat kijken wat je kunt doen met het geld dat je kunt lenen. Als je een uitkering hebt kun je namelijk ook geld gaan lenen, maar eenvoudig gaat het niet. Stel je voor dat je samen woont met iemand die nog wel werkt, dan kun je via die persoon vaak een lening aanvragen, die andere persoon moet er dan ook garant voor staan dat het geld in ieder geval op tijd wordt betaald en ook de rente moet worden betaald. Maar het is en blijft wel jouw verantwoording, je moet op tijd geld terugbetalen maar dat is bij iedere lening. Daarom zijn mensen ook niet zo huiverig om mensen met een uitkering meteen geld te gaan lenen. Mensen met een uitkering hebben geen inkomsten meer en de uitkering is vaak net een bedrag waar ze net mee rond kunnen komen. Daarom is het ook zo lastig om een goede inschatting te maken of dat deze mensen het wel op tijd kunnen betalen.

Probeer er voor jezelf achter te komen als je een uitkering hebt of dat het verstandig is om geld te gaan lenen. Het zou namelijk kunnen zijn dat je geld van iemand anders kunt lenen die geen rente vraagt en je echt de tijd geeft om het terug te gaan betalen, dat zou natuurlijk wel een goede optie kunnen zijn om geld te kunnen lenen. Maar denk er aan, geld lenen met een uitkering is mogelijk maar wordt niet aangeraden als het niet nodig is. Neem daarom even de tijd om zelf te kijken hoe dat je op een andere manier aan geld kunt komen als je een uitkering hebt waar je maar net mee rond kunt komen. Als het echt dringend is en vrienden en familie kunnen niet bij springen dan is het niet anders en moet je toch elders geld gaan lenen, maar maak dan duidelijke afspraken die je ook zelf echt na kunt komen. Je moet er niet nog meer door in de schulden komen. Kijk daarom goed rond bij welke instanties je geld kunt lenen met een uitkering, kijk naar hoeveel geld je kunt lenen en hoeveel rente je moet betalen. Het gaat er namelijk om dat je verder kunt met je leven en niet continu jezelf druk moet maken over geld.

7 gedachten over “Geld lenen met een uitkering verstandig?”

  1. Ik heb nu al een paar jaar een uitkering en ik vroeg me af of ik ook geld kan lenen voor een vakantie. Het lijkt me namelijk leuk om eens naar Aruba te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *