Geld lenen voor anderen

Geld lenen voor anderen

Als anderen in nood zitten kun je voor hen geld gaan lenen, je wilt hen op deze manier helpen. Dat is natuurlijk aardig van je maar kom je zelf dan niet in de problemen? Je zou eens kunnen kijken welke opties er zijn als je deze mensen gaat helpen met online geld lenen. Als jij een goede hypotheek hebt die je prima kunt betalen en andere mensen zitten in de schulden, dan kun jij deze mensen helpen met opnieuw geld te lenen. Je kunt zo online geld gaan lenen zodat zij jou op tijd terug moeten betalen, maar let er wel op dat je alles goed op papier gaat zetten. Het is natuurlijk fijn als je de andere mensen kunt helpen, maar er moeten dan goede afspraken gemaakt worden als jij voor andere mensen online geld gaat lenen. Hierbij moet je denken aan de volgende afspraken:

  • Wanneer moet iemand je een bedrag terug betalen?
  • Hoe hoog is het bedrag?
  • Is dit bedrag inclusief rente?
  • Hoe wordt het bedrag aan je gegeven contant of per bank?

Dit zijn misschien maar een paar kleine dingen, maar ze zijn wel van groot belang. Ook dien je bij de afspraken de namen te zetten, met adresgegevens. Op deze manier weet je precies waar je jezelf aan moet houden, maar ook de ander waar je het geld voor gaat lenen dient zich hier aan te houden. Schrijf daarom ook alle afspraken duidelijk op:

  • Wanneer moet het geld volledig terug zijn betaald?
  • Hoeveel % rente wordt er betaald over het hele bedrag?
  • Wat wordt er gedaan bij te laat betalen?

De consequenties zijn ook van groot belang, ben daarom zo uitgebreid mogelijk bij de afspraken die je samen gaat maken en vergeet niets! Alle kleine dingen tot in de puntjes moet je opschrijven zodat je alles na kunt kijken als iemand moeilijk gaat doen over de betaling. Het belangrijkste van alles is dat de afspraken getekend gaan worden, je moet allebei de handtekening zetten en er voor zorgen je een kopie hebt. Zo kun je iedere keer als je vragen hebt terugkijken in het contract dat je in huis hebt. Zijn er dingen die veranderd moeten worden en die niet in het contract vermeld staan, dan is het belangrijk dat je samen om de tafel gaat zitten hoe je het geldprobleem samen op kunt lossen. Online geld lenen kan daarom voor jezelf maar ook voor anderen, maar maak goede afspraken, teken allebei zodat je beide akkoord bent en maak een kopie zodat de afspraken bij ieder in zijn bezit zijn.

7 reacties op “Geld lenen voor anderen”

  1. Sommige dingen wil je gewoon delen. Niet voor jezelf maar voor anderen. Mensen helpen en een situatie proberen te veranderen. Onbaatzuchtig.

  2. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *