Geld lenen afgeraden voor jongeren, is dit de oplossing

Geld lenen afraden aan jongeren, is dit een goede oplossing?

Ouderen vinden het vaak geen goede keuze als jongeren geld gaat lenen, maar hoe staat u daar tegenover? Mogen jongeren van u geld lenen of vindt u dat zij er voor moeten gaan werken? Jongeren dienen verantwoordelijk te worden, maar hoe kunnen zij dit leren als anderen zich met hun leven mee blijven bemoeien? Het gaat er om dat jongeren zelf om leren gaan met geld, maar hoe kunnen zij dit op de beste manier leren, hoe staat u hier tegenover?

Jongeren willen soms wel eens geld lenen:

 • Ze willen op kamers;
 • Ze willen een eigen auto;
 • Ze willen een scooter kopen;
 • Ze willen nieuwe kleding kopen;
 • Ze willen het nieuwste van het nieuwste hebben.

Dit kunnen redenen zijn voor jongeren om een lening af te willen sluiten, maar op deze manier leren jongeren wel zelf met geld omgaan. Zij tekenen namelijk een contract, moeten zelf rente betalen en alles op tijd terug betalen. U bent er als ouder dan vaak nog wel verantwoordelijk voor tot een bepaalde leeftijd. Dit is dan ook de reden dat ouders vaak zeggen wacht maar met geld lenen en we lossen het samen wel op. Maar is dit een uitweg die u levenslang kunt garanderen? Jongeren gaan na verloop van tijd werken en dan hebben zij zelf inkomsten. Dan kunnen zij zelf verantwoordelijkheid dragen en zullen dit ook  gaan doen. Maar als zij geen werk hebben is het niet prettig als zij al een lening hebben. Toch kunt u het niet altijd voorkomen.  Als zij namelijk gaan studeren kan het zijn dat zij op kamers gaan. Kunt u dan de huur voor hen gaan betalen of moeten zij een studielening gaan nemen? Collegegeld en boeken moeten ook betaald worden en wie neemt deze kosten voor zijn rekening?

Het is daarom goed dat u met uw kind zelf gaat kijken of dat de verantwoordelijkheid er is. Er moeten duidelijke afspraken onderling gemaakt worden wanneer geld lenen wel en niet mag. Let ook op de leeftijd en naar de voorgaande jaren, hoe gaat uw zoon of dochter met geld om? Ook de vrienden waar ze mee omgaan kunnen hier invloed op uitoefenen. Bekijk daarom alle factoren en kijk daarom of dat geld lenen voor uw zoon of dochter een goede optie is. U kunt het ook zo bekijken en denken, hij of zij moet het zelf weten en ik zie wel wat er gaat gebeuren, al is dat een lastige opgave als u niets kunt doen en u ziet hen alleen maar meer geld gaan lenen. Kijk daarom waar u in bij kunt springen en laat hen desnoods bij u geld lenen met rente, op deze manier leren ze namelijk wat het is om geld te lenen en wat het is om rente te moeten betalen. Zo kunt u ook in gaan zien hoe dat zij met geld omgaan en wat de beste methode is voor hen om aan te pakken.

9 reacties op “Geld lenen afraden aan jongeren, is dit een goede oplossing?”

 1. RT don’ts:
  1.geld lenen van vrienden.
  2. geld uitlenen.
  do’s:
  1. geld op een spaarrekening zetten.
  2. geld aan je moeder uit lenen.

 2. “Een bank is een plaats waar je geld kunt lenen, als je kunt bewijzen dat je het niet nodig hebt” – Bob Hope

 3. Ik word een beetje moe dat alle jongeren over een hoop worden gegooid. Ik wil gewoon geld lenen en ben student. Eigen verantwoordelijkheid! Niet alleen jongeren hebben schulden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *