Zelf omgaan met geld

Zelf overweg kunnen met uw geld

Het is belangrijk dat iedereen leert om te leren gaan met geld. Sommige mensen moeten hiervoor eerst geld gaan lenen en merken wat het is om een schuld te hebben, anderen kunnen meteen goed omgaan met geld en zullen nooit geld gaan lenen. Toch is het niet altijd te negeren om geld te lenen. Soms is het echt nodig en kunt u er niet aan onderuit om geld te gaan lenen. Het kan namelijk zijn dat u ineens heel veel kosten krijgt en net een nieuwe auto heeft gekocht. U wilt een nieuwe wasmachine omdat deze kapot is en de kinderen hebben studieboeken nodig. Het kan dan zijn dat u een kleine lening af moet sluiten, maar hier hoeft u zich natuurlijk niet voor te schamen. Veel mensen denken dat het een schande is om geld te gaan lenen, maar zo is het niet.

Geld lenen kan soms gedaan worden uit pure noodzaak. Maar wat is dan de reden dat u geld moet lenen en kunt u het niet op een andere manier oplossen? Daar moet u toch eens naar kijken voordat u meteen een dure lening af gaat sluiten. Er zijn zoveel opties:

U kunt eens kijken of dat het echte vrienden zijn, want als u in nood zit zullen zij u vast en zeker helpen, daar zijn vrienden toch voor? Als u hen zou helpen als er bij hen wat aan de hand is, dan staan zij vast en zeker ook voor u klaar en daarom is het goed dat u ook op hen terug kunt vallen. Geld lenen is dan misschien een meer complexere zaak, maar het is wel belangrijk dat u zelf met geld overweg kunt gaan. U moet niet zomaar overal leningen voor af gaan sluiten omdat het u een goede keuze lijkt, als u iets nieuws wilt kopen kunt u daar voor sparen of uw spaargeld gebruiken. Zo ziet u zelf ook in wat de mogelijkheden zijn van het geld lenen.

Als u geld gaat lenen moet u hier niet mee te koop gaan lopen. Er zijn namelijk mensen bij die u hier graag op aanspreken, zij denken dat u meteen geen geld meer heeft, maar geld lenen kan ook andere redenen hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld een auto afbetalen met een goede lening, zo kunt u iedere maand een vast bedrag betalen en hoeft u niet aan uw spaargeld te komen, zo kunt u hier gewoon rente voor blijven krijgen. Het kan daarom een groot voordeel zijn voor u om geldzaken niet met iedereen te bespreken. Kijk daarom goed of dat u goed met geld overweg kunt gaan en met wie u deze zaken kunt bespreken, zo komt u er achter wat u aan uw naasten heeft.

3 reacties op “Zelf overweg kunnen met uw geld”

  1. denk dat je zelf moet kijken in hoeverre dat je kind t aankan en duidelijke afspraken maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *