Welke lening past bij mij

Welke lening past het best bij mij?

Er bestaan verschillende soorten leningen. Uiteraard zijn deze ontworpen om te voorzien in verschillende behoeften en is het dus niet gezegd dat een bepaalde lening in alle situaties het best bij iemand past. Het kan goed voorkomen dat een bepaalde lening heel interessant is wanneer men bijvoorbeeld een verbouwing wil financieren, maar dat de aankoop van een nieuwe koelkast beter kan worden gedaan in combinatie met een andere lening. Door naar een aantal belangrijke factoren te kijken en deze goed tegen elkaar af te wegen kan men uiteindelijk tot de beste keuze komen en zo een lening afsluiten die op dat moment het best aansluit bij de persoonlijke situatie.

Zo is het allereerst bijvoorbeeld van belang om goed te kijken naar de tijd die het kost om de lening af te sluiten. Wanneer men een verbouwing wil gaan financieren weet men dit over het algemeen al geruime tijd van tevoren en is het daarom dan ook niet nodig om heel snel een lening af te sluiten. Men kan zich goed oriënteren op de kosten en de verschillende leningen. Doorgaans wordt er voor een verbouwing een doorlopend krediet afgesloten, of een persoonlijke lening. Beide leningen kosten aardig wat tijd wat betreft het afsluiten en dienen daarom goed overwogen te worden. Het voordeel van het doorlopend krediet is dat men gemakkelijk wat extra geld op kan nemen wanneer de verbouwing toch duurder uitvalt dan verwacht en aan de andere kant kan besparen op de kosten wanneer de verbouwing uiteindelijk voordeliger blijkt te zijn. De meest snelle manier van lenen is een flitslening, over het algemeen heeft men het geld hierbij al binnen 10 minuten op de rekening staan.

Daarnaast is het van belang om te kijken naar de looptijd van een lening. De snelle flitslening is bijvoorbeeld wel heel interessant voor mensen die snel geld nodig hebben, maar veel minder voor mensen die gedurende een langere periode wat extra geld achter de hand willen hebben. In dat geval is het doorlopend krediet opnieuw een interessant alternatief. Men kan de bedragen die men aflost gewoon weer opnieuw opnemen en zo eventuele financiële tegenvallers gemakkelijk opvangen. Doorgaans hebben de meeste mensen overigens al een doorlopend krediet zonder dat ze dit weten. Iedereen die rood mag staan op zijn of haar rekening maakt hier namelijk gebruik van, al wordt hiervoor vaak een relatief hoge boeterente gerekend en kan men voordeliger lenen aan de hand van een apart afgesloten lening.

Tenslotte is het bedrag natuurlijk van belang dat men kan lenen. Een flitslening biedt slechts de mogelijkheid een paar honderd euro te lenen, terwijl men voor bijvoorbeeld een auto of een verbouwing enkele tienduizenden euro’s nodig heeft. Een persoonlijke lening past vaak het best bij mensen die een auto willen gaan kopen. Men weet op die manier precies waar men aan toe is en hoe lang het afbetalen van het hoge bedrag zal gaan duren. Zo biedt de lening een hoop duidelijkheid en komt men niet snel voor verrassingen te staan.

10 reacties op “Welke lening past het best bij mij?”

  1. hoeveelkanlenen

    Ok, het kabinet wil de basisbeurs en de afschaffen. Hoe ga ik op school komen zonder een lening te nemen?

  2. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *