Lenen op elke leeftijd

Lenen op leeftijd

Wanneer we jong zijn kijken we uit naar het moment waarop we 18 worden. Vanaf dat moment kunnen we een lening afsluiten, al is dat doorgaans niet het eerste waar we mee aan de gang gaan. Aan de andere kant geldt er voor veel leningen ook een bovengrens met betrekking tot de leeftijd en dit kan heel wat meer zorgen met zich meenemen. Een bank of geldverstrekker maakt namelijk een berekening van het risico dat er wordt gelopen door iemand een bepaald bedrag te lenen. In het geval van een oudere kan dit betekenen dat het niet mogelijk is om geld te lenen, aangezien de bank of de geldverstrekker het een te groot risico vindt het geld uit te lenen aan iemand die, heel zakelijk gezegd, kan overlijden voordat deze volledig is afbetaald. Het zal in dat geval voor de bank een stuk lastiger worden om het geld terug te halen, waardoor ze hier liever niet aan beginnen. Een ieder op leeftijd die geld wil lenen zal daarom wat beter moeten zoeken om een geschikte aanbieder te kunnen vinden en op die manier toch over wat extra geld te beschikken.

Voor iedereen in de leeftijd van ongeveer 60 tot 75 zijn er speciale leningen beschikbaar bij een aantal aanbieders. Men moet er over het algemeen wel op rekenen dat de kosten wat hoger liggen en dat het daardoor minder aantrekkelijk is om geld te lenen. Deze wordt eigenlijk duurder en het is daarom vaak slimmer om op een andere manier aan geld te komen. Wanneer men al een lening heeft lopen met een zeer lange looptijd zal de bank of geldverstrekker dit aan de andere kant niet ineens terugeisen zolang er netjes wordt afgelost. Het is daarom interessant om op een iets eerdere leeftijd te beginnen met lenen en op die manier ook op een latere leeftijd over wat extra geld te beschikken.

Daarnaast kunnen ouderen vaak aan extra geld komen zonder te lenen, maar bijvoorbeeld de overwaarde van hun eigen woning te bezitten. Lenen op leeftijd is soms behoorlijk lastig en het is daarom vaak heel interessant om de waarde van het eigen huis in te zetten. De overwaarde staat voor het verschil tussen de waarde van de hypotheek en de actuele waarde van de woning. Zeker wanneer men al wat ouder is en langer in de woning woont is dit verschil vaak aanzienlijk. Zolang dit geld door de stenen wordt vertegenwoordigd kan men er natuurlijk niets mee, maar het is mogelijk dit om te zetten in geld en er op die manier gemakkelijk van te profiteren. Om geld te lenen aan de hand van de overwaarde kan men kiezen voor een tweede hypotheek of het verhogen van de huidige hypotheek. Zolang de waarde van de woning hoog genoeg is zal de bank of geldverstrekker hier relatief gemakkelijk mee akkoord gaan en kan men de waarde op die manier makkelijk omzetten in geld door per maand gewoon wat extra lasten te betalen, net als bij een reguliere lening.

3 gedachten over “Lenen op leeftijd”

  1. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *