Waarom geld lenen

Waarom geld lenen?

Geld lenen kan verschillende doelen hebben. Misschien wilt u iemand verrassen, of uzelf een nieuwe auto cadeau doen, maar waarom gaat u hier niet voor sparen? Het zou zomaar een goede optie kunnen zijn om te sparen want zoals u weet kost geld lenen een hoop geld.

Het kan zomaar in u opkomen dat u geld wilt gaan lenen, u leest een stuk in een tijdschrift en denkt ik wil ook geld lenen, of u wilt uzelf eens verrassen met een nieuwe kast vol kleding. In het eerste opzicht klinkt het vaak goed, u krijgt veel nieuwe kleding en in termijnen betaalt u alles weer terug. Maar waar u aan moet denken is:

  • Kunt u het geld op tijd terug betalen?
  • Hoe hoog is de rente?
  • Kunt u het bedrag in een keer vervroegd aflossen zonder boete?
  • Welke voorwaarden zitten er aan de lening?
  • Waar gaat u de lening afsluiten?

Het zijn maar een aantal kleine puntjes maar deze zijn erg belangrijk voor u. Daarom is het goed dat u deze eerst door gaat nemen alvorens u een lening af gaat sluiten. U moet zichzelf een aantal keer de vraag stellen waarom dat u geld gaat lenen. Op deze manier krijgt u het voor uzelf duidelijk en weet u meteen of dat het geld lenen verstandig is voor u. Merkt u dat het een goede keuze is, welke u voordelen op gaat leveren en u kunt alle aspecten die zojuist genoemd zijn waarmaken, dan kunt u het met een gerust hart doen. Toch moet u er aan denken dat het geld lenen altijd geld gaat kosten en dat u er wel op vooruit kunt gaan maar financieel vaak niet.

Toch zijn er ook financiële meevallers voor als u geld gaat lenen. Misschien wilt u geld gaan lenen zodat u een bedrijf op kunt starten en hierin kunt investeren. Stel dat u 10.000 euro moet lenen en hierdoor veel klanten en opdrachten binnen kunt halen. Dan is de kans groot dat u ze omzet snel kunt verdubbelen en de lening ook snel terug kunt betalen. Dit is een goede reden om geld te gaan lenen, u heeft namelijk een goed doel en u komt er achter dat u het geld ook snel terug kunt betalen. Het is daarom goed om goed na te denken over deze keuze, maar in dit geval zou het een praktische oplossing zijn. U wilt namelijk meer uit uw bedrijf halen en de enige optie die hiervoor is, is om eerst te gaan investeren. Kijkt u daarom eens naar welk bedrag u kunt lenen, waarin u dat gaat investeren en binnen hoeveel tijd u denkt de lening weer terug te kunnen betalen. Dan kunt u daarna eens gaan kijken of dat u dit ook waar kunt gaan maken.

2 reacties op “Waarom geld lenen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *