Student geld lenen

Studenten en geld lenen

Geld lenen kan iedereen, maar voor wie is het wel slim en voor wie wordt geld lenen afgeraden? Het is belangrijk dat men geld gaat lenen als het alleen nodig is! Maar studenten kunnen soms niet anders dan geld te gaan lenen. Maar waar moeten ze dan gaan lenen en waar dienen ze rekening  mee te houden?

Steeds meer mensen willen geld gaan lenen, maar geld lenen kost geld en dat is wat veel mensen vergeten. Het is juist zo belangrijk om dit te weten, als u namelijk geld nodig heeft voor een nieuwe auto dan moet u ook weten dat u het geld over zoveel maanden weer terug kunt betalen. Dit geldt ook voor studenten, stelt u zich eens voor: Op kamers wonen, zelf eten en drinken kopen, gas, water, licht, studieboeken, collegegeld en noem het allemaal maar eens op. Het is dan erg duur om alles zelf te kunnen betalen, studenten werken vaak niet en kunnen naast hun studie ook niet veel tijd vrij maken voor een baantje. Dit is dan ook een van de meeste redenen dat studenten een lening af gaan sluiten. Nu is het alleen nog de vraag, is het verstandig voor studenten om op deze leeftijd al een lening af te gaan sluiten?

Ouders van studenten raken het geld lenen vaak af, maar zij kunnen ook niet altijd bijspringen. Het is daarom belangrijk dat u zelf de keuze gaat maken en weet of dat geld lenen een goede keuze kan zijn en ook echt voordelen gaat bieden. Als u namelijk geld nodig heeft en doordat u een lening af gaat sluiten nog meer schulden krijgt, is het niet verstandig een lening af te sluiten. Hoe aantrekkelijk het ook kan klinken, geld lenen kost altijd geld. Al staat er bij dat u geen geld hoeft te betalen dit kan niet, er zijn altijd addertjes onder het gras te vinden waardoor u toch geld moet betalen.

Let daarom goed op als student waar u geld gaat lenen en waarom u gaat lenen. De rente moet u zeker in de gaten houden want dit kan per geldverstrekker enorm verschillen. Het is daarom goed om te kijken welke maatschappijen niet zo’n hoge rente tellen.  U gaat wellicht geld lenen omdat het echt niet anders kan, bijvoorbeeld om de kamerhuur te betalen of omdat u het collegegeld in een keer wilt betalen, wat vaak een stuk voordeliger is dan per maand. Een goede reden om dan voor een lening te kiezen, maar berekent u dan eerst even of dat het ook echt goedkoper is als u een lening hiervoor af gaat sluiten. Denkt u eens aan de rente en de looptijd, kunt u het op tijd terugbetalen en bent u dan nog goedkoper uit  met bijvoorbeeld uw collegegeld? Dan is het de moeite waard, anders kunt u maar beter per maand gaan betalen en geen geld gaan lenen. Een lening zorgt namelijk voor verplichtingen.

13 reacties op “Studenten en geld lenen”

  1. Pingback: Studenten en geld lenen | Blog | Lening Afsluiten Online | Geld Lenen Top10

  2. Rabobank gebruikt argument dat je bij Argenta duur moet verlengen, om de klant binnen te halen. Ze verlengen juist zelf tegen hoge rente:)

  3. staat er in ene geld op mijn rekening, ikke blij! Blijkt de bd een fout gemaakt te hebben..en.het geld waar ik op wacht krijg ik maar niet..

  4. Hmm net ViSA afschrift bekeken en zie dat ik Gold ben en er automatisch geld van m’n rekening gaat… 🙁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *