Lening om auto te kopen

Een lening afsluiten voor een auto

Het is in een handomdraai gedaan in de meeste gevallen. Een lening afsluiten is niet moeilijk voor mensen met een goed salaris en een goede krediet historie (bij het bureau krediet registratie te Tiel). Een autolening is zo af te sluiten bij de autodealer en anders wel bij uw eigen bank. Ook uw assurantie tussen persoon is een uitstekende partij om een geschikte auto lening te krijgen. Daarnaast zijn er nog vele verschillende aanbieders op het internet.

Het aanbod van partijen waar u een lening voor uw auto kunt afsluiten is dus erg groot. Vaak kiest u voor de meest voor de hand liggende. U gaat naar uw bank of naar uw vaste tussen persoon als u verstandig bent. Echter vele mensen zitten bij de dealer en ontdekken dat het dan direct rond gemaakt kan worden waardoor u direct de auto kunt meenemen. Dat is niet altijd de meest verstandige keuze. Zaken als leningen en kredieten voor een auto zijn geen items die u voor bij de kassa nog even extra in uw winkelmandje stopt.

Wees dus verstandig en laat de auto reserveren en betaal eventueel een aanbetaling in ruil voor reen bon natuurlijk. U kunt daarna rustig de beste lening selecteren voor uw nieuwe auto. De auto dealer wil vaker liever een auto verkopen, dan een lening. Dat is immers voor hem of haar een bijproduct. Natuurlijk kan een auto dealer wel gaan pushen om de deal direct rond te krijgen. Hij wil immers ook het liefste zekerheid over de verkoop van de auto krijgen.

Echter als u naar een bank gaat is het aanbod aan soorten leningen groter. U kunt kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening bijvoorbeeld. Ook kunt u zo mogelijk kiezen voor een lening waarbij de auto is verpand aan de lening in ruil voor een korting op het rente percentage wat u betaald.

Een assurantie tussen persoon die ook in leningen bemiddeld kan een breder aanbod aanbieden. Naast de verschillende vormen kunnen zij ook uw lening wensen gaan bekijken bij verschillende banken. Hierdoor bent u in de regel goedkoper uit als bij uw eigen bank. Het is vaak ook een kwestie van gevoel echter de euro’s liegen er niet om.

Daarnaast kunt u ook zelf gaan rond shoppen op het internet en op zoek gaan naar de laagste rente en de beste voorwaarden. Echter hier bent u wel aangewezen op uw eigen kennis en ervaring. Dit in tegenstelling tot een vakkundig advies bij een bank of bij uw assurantie tussen persoon.

Zorg altijd voor een helder plan en denk aan de lange termijn. Uw auto kan in de toekomst ook wat krijgen en mogelijk dat u hem weer gaat verkopen. Denk hier aan als u een lening afsluit. U wilt immers niet betalen voor een lening of een krediet terwijl u geen auto meer heeft. Dat zou erg zuur zijn.

Zorg hierom ook altijd voor een goede all risk verzekering voor uw auto. Stel dat u een ongeluk krijgt waarbij u voor alle kosten moet opdraaien. Dan betaald u nog steeds voor een lening en heeft u geen auto.

Wees verstandig en zorg voor een gedegen advies voordat u een andere auto gaat kopen met de hulp van een lening of een krediet.

5 reacties op “Een lening afsluiten voor een auto”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *