Mini lening

Minilening, flitskrediet

Een minilening, of flitskrediet, is in principe niets anders dan een zeer snelle lening. Wanneer men snel geld nodig heeft duurt het afsluiten van een reguliere lening vaak te lang en is dat dus niet interessant of haalbaar. In een aantal gevallen is het dan mogelijk om een minilening af te sluiten en op die manier toch op tijd aan het juiste bedrag te komen. Met behulp van het flitskrediet kan men dan bijvoorbeeld toch een nieuwe wasmachine kopen of zelfs de boodschappen afrekenen in de supermarkt.

Een minilening brengt een aantal voordelen met zich mee. Het meest duidelijke voordeel van deze manier van lenen is natuurlijk de snelheid. Anders dan bij reguliere leningen is het niet nodig om een heel proces door te gaan en allerlei gegevens in te vullen op basis waarvan de bank of andere geldverstrekker het risico kan gaan berekenen. Een flitskrediet kan men in principe binnen tien minuten aanvragen en binnen dezelfde periode staat het geld dan vervolgens al op de rekening. Dit is dan ook de reden dat het een flitskrediet heet. Aan de hand van deze lening wordt het op die manier mogelijk om door middel van een sms even snel wat extra geld op de rekening te laten storten wanneer men bijvoorbeeld bij de kassa staat in de supermarkt en onvoldoende tegoed blijkt te hebben. Het komt regelmatig voor dat het salaris net te laat binnen is om de eindjes aan elkaar te knopen en een minilening is dan voor veel mensen een heel prettig verlengstuk.

Daarnaast biedt een flitslening de mogelijkheid om geld te lenen, zonder dat deze lening opgenomen zal worden in het archief van het BKR. Dit is een instituut dat bijhoudt wie er een lening heeft en of deze netjes is afbetaald. Op die manier kunnen de banken en andere geldverstrekkers het risico beter inschatten wanneer ze iemand een bepaald bedrag lenen. De minilening wordt over het algemeen echter verstrekt voor maar een paar weken of maanden en wordt daarom dan ook niet aangemerkt als officiële lening. Het is puur een middel om een relatief korte periode te overbruggen wanneer men tijdelijk even niet voldoende saldo beschikbaar heeft, bijvoorbeeld omdat het salaris even op zich laat wachten of er wat grote uitgaven opgestapeld dienden te worden in een bepaalde maand zonder dat hier ene hoger inkomen tegenover stond.

Aan de andere kant zitten er natuurlijk ook wel een paar nadelen aan een flitskrediet. Zo hoeft men bijvoorbeeld geen rente te betalen, maar worden er administratiekosten in rekening gebracht. Aangezien deze kosten niet als rente worden bestempeld zijn die over het algemeen een stuk hoger dan die van een gewone lening. Het is dus wel erg aantrekkelijk om snel wat geld te lenen en er op die manier financieel weer wat beter voor te staan, maar het is daarbij wel van belang dat men zichzelf er van kan verzekeren dat de minilening ook daadwerkelijk op tijd terugbetaald kan gaan worden en dat er op die manier in ieder geval geen financiële problemen kunnen gaan ontstaan na een paar weken of maanden.

7 reacties op “Minilening, flitskrediet”

  1. lenenstudenten

    Minilening: Minilening Wilt u ook alles weten over het product minilening?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *