Lening oversluiten (1)

Lening oversluiten

Een lening oversluiten betekent in principe niets anders dan het opzeggen van de huidige lening en een nieuwe afsluiten om op die manier uiteindelijk natuurlijk goedkoper uit te zijn. Het is hierbij van belang dat men de kosten van de oude en de nieuwe lening goed met elkaar vergelijkt en er voor zorgt dat het verschil dusdanig groot is dat het de moeite in ieder geval waard is. Op die manier kan men geld gaan besparen op de lening en zo bijvoorbeeld geld overhouden voor andere leuke dingen. Uiteraard wordt de lening er niet anders van en heeft men op die manier niet te maken met minder flexibele voorwaarden of andere nare bijkomstigheden.

Een lening oversluiten is aan de andere kant niet altijd even gemakkelijk en het is daarom belangrijk dat men hier goed naar kijkt, eventueel met een financieel expert. Hierdoor kunnen de meest gemaakte fouten gemakkelijk worden voorkomen en loopt men in ieder geval niet het risico dat de nieuwe lening uiteindelijk toch duurder blijkt te zijn dan men had verwacht. Dit zou immers erg vervelend zijn en er voor kunnen zorgen dat men uiteindelijk alsnog meer dient te betalen voor min of meer dezelfde lening.

Over het algemeen is het dan ook niet zo interessant om een enkele lening over te sluiten. Natuurlijk is er een groot aantal aanbieders aanwezig dat anders beweert, maar over het algemeen is men prima af met de lening die men heeft en kan het allemaal niet heel veel goedkoper. Zeker wanneer men de kosten van het oversluiten meeneemt in de berekening komen deze maar zelden goed uit de bus. Het is daarom wel heel aantrekkelijk om een lening over te sluiten en zo misschien een paar tienden van een procent minder aan rente te gaan betalen, maar wanneer daar de kosten voor het beëindigen van de huidige lening tegenover worden gezet valt het meestal wel weer mee met het voordeel. Het kost namelijk altijd geld om een lening te beëindigen. Een geldverstrekker heeft op een bepaald inkomen gerekend gedurende de looptijd van de lening en is er daarom niet blij mee wanneer iemand deze wil oversluiten. Om dit te voorkomen worden er dus kosten gerekend voor het beëindigen van de lening. Deze dienen gewogen te worden tegen het voordeel van de lagere rente bij de andere partij.

Het is doorgaans wel interessant om verschillende leningen over te sluiten naar een grote, nieuwe lening. In dat geval lopen er namelijk een hoop kosten en rentes door elkaar, waar men maar moeilijk helderheid in kan krijgen. Het is in dat geval niet alleen interessant om te kijken naar het financiële voordeel dat men kan behalen, maar ook naar de mogelijkheden om de leningen heel overzichtelijk bij elkaar te brengen en er op die manier voor te zorgen dat men precies weet wat er iedere maand betaald dient te worden. Zelfs wanneer de financiële vooruitgang ongeveer nul is, doet men er in dit geval vaak goed aan om de leningen over te sluiten.

11 reacties op “Lening oversluiten”

  1. 2e hypotheek doorlopend krediet geld lenen leningen oversluiten leningoversluiten lening oversluiten oversluiten lening persoonlijke lening tweede hypotheek

  2. lenenstudenten

    weet iemand of je bij dat financieringsplan zoiezo hypotheek lening krijgt? krijg je dat altijd?:$

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *